Hidegkúti-turistaház

újabb szomszéd

tegnap áttúráztunk ágasvárra. az ottani turistaházban szép forgalom volt, jöttek-mentek túrázók, be-beugrottak enni-inni.
ahogy juhász janival beszélgettünk, bekapcsolódott egy srác, és kiderült, hogy ő a nem messzi kósik tanya gazdája. tavaly vették meg, s most családi nyaralóként működik. illetve működikk majd, ha kész lesz, mert munka van rajta bőven.
aztán ahogy beszélgettünk, az is kiderült, hogy egy helyre járunk iskolába…
meglátogattuk hát a kósik tanyát. gyönyörű helyen, a hasznosi víztározótól keletre, annak vízgyűjtő területén fekszik. mkeresztestől olyan két kilométerre. nagyon szép munkát végeztek eddig a házon: leverték a vakolatot, hangulatos ház lett (lesz) belőle.
a fenyves a ház körül is gyönyörű, igazán csendes, érintetlen környék.
mondanám, hogy ideális túraútvonal, de szerintem az lenne új szomszédainknak a legjobb, ha megmarad ilyen csendesnek a hely. bár a túra (zöld jelzés) a ház mellett, a rét felett vezet, így az értelmes túrázó talán nem zavarja a ház nyugalmát.
lassan benépesül a mátra, ami – ebben a formában – nagyon jó hír. már hogy nem vadászok, orv-építkezők, önkéntes motorpálya-kijelölők jönnek. arról, hogy a fusiház építészek milyen csudákra képesek, a lentebbi, mkereszteshez tartozó üdülőtelepen remek bemutatót találni: aluminium és pozdorja dizájn. amit a marha nem tudott megvalósítani az otthoni kockaházán, azt ide hozta ki.
ha azonban az összes hasonló házikók, tanyák ilyen kézbe kerülnének, még a végén lehetne abban hinni, hogy nem a főerdészünknek van igaza, hogy “a mátrába nem való a turista”.

6 Responses to “újabb szomszéd”

  1. Appreciation to my father who told me regarding this web site,
    this blog is actually remarkable.

  2. Sick! Just acquired a brand-new Pearl and I can now read your blog on my phone’s browser, it didn’t do the job on my previous 1.. Thiet Ke Web .

  3. Thanx, This weblog is very supranatural, just what i was looking for to go through on my short break. Thanks Again

  4. TY, This post is very unreal, just what i am looking for to check out on my time out. Thanks

  5. Thanks, This site is very magical, just what i am currently looking for to view on my travels. Thanks

  6. Thanks Again, This weblog is very awesome, just what i am looking for to go through on my downtime. TY

Leave a Reply