Hidegkúti-turistaház

gomba, szezon

komoly fejlemények vannak az erdészetnél. nemcsak az egész egererdő zrt-nél van új vezető (ez engem nem érint), hanem mátrafüredi erdészetnek is új vezetője van. nem akartam én korábban semmi rosszat írni az előző főerdészről, okom sem nagyon lett volna, de jót meg nem tudtam volna. nagyjából, mintha egy – szakmailag biztosan korrekt – ügyvezető igazgató működött. nem sikerült egyszer sem közös hangot megütnünk akár a turistaház környezeti neveléssel kapcsolatos tevékenységével, akár a környék fejlesztésével (forrásfoglalás, padok, legeltetés stb.) összefüggésben. talán akkor volt közös témánk, amikor felpanaszolta, hogy a korábbi blogban is említett patyomkin-kisvasút (szalajka házi vonal) átadásának körülményeit: neki nem jutott a politikusokat csinnadrattávall szálító kisvonat-járaton. brühühüüü. nyilván kínos, ha az erdészet vezetőjét nem hívják meg a területén átvezető vonal megnyitómurijára, de azokkal, akik ott voltak (magda sándor et al.), együtt lenni meg még cikibb szerintem.

gyönyörű az ősz – ha épp nem a monszunesők uralják a mátrát. sok a gomba, van fekete trombitagomba, őzláb több fajtája, gereben, rizike és hát persze galóca. jó volt a múlt héten a csajoknak mutogatni, szedni, sétálni a turistaház feletti zöld kereszt jelzésen, amiről pazar kilátás nyílik az északi lejtőkre, hegyi rétekre.

 

nem kesergés, de tény, hogy egyre kevesebb ember jön hidegkútra. ennek legobjektívebb mutatója, hogy a korábbi években ekkorra már rég ki volt adva szilveszterre a ház. nem hiányzik, de naponta hárman hívtak, hogy ott akarnak szilveszterezni. most meg jó, ha hetente két telefon van – az sem komoly. alighanem az ország gazdasági helyzete is közrejátszhat ebben, meg talán ez az ocsmány és kiszámíthatatlan idő. illetve persze nem arról van szó, hogy szilveszterre előre tudni kellene, milyen lesz az idő, de mostanában az a biztos, hogy esni fog. mindig esik az eső.

 

nagyon izgalmas könyvet olvastam. paul virilio: az információs robbanás. a szerző az „új típusú média“ egyik fő teoretikusa mostanában. ebben a könyvében rámutat azokra a sokszor abszurd életforma és életmód váltásra, ami az internet és gyors híráramlás velejárója. a tér, az idő és hát a valóság dimenziói és fogalma teljes mértékben átalakul. ennek persze a morálra és a személyiségre is soha nem tapasztalt hatása van. olyan abszurditásokat is megemlít, mint a virtualitásba áthelyeződő megélt világ.

olyasmi ez, mint a mostanában nagyon népszerűvé vált farmerama nevű számítógépes játék. a regisztrált játékosoknak saját farmjuk van a virtuális térben, ahol gazdálkodnak. állatot tartanak, kertészkednek. locsolnak, gyomlálnak, trágyáznak. mint ahogy az én gyerekeim is. amikor meg szólok, hogy ugyan jöjjenek már ki az udvarra, hogy segítsenek összeszedni a tököt, a szamárszart, akkor vagy elsunnyognak vagy kerek perec megtagadják. és persze büszkék a farmerama-n elért eredményeikre.

 

van egy másik, kis vékony könyv, amit lapozgatok:

ralph edward woodrow: babilon misztériumvallása – régen és ma

semmit nem tudok a szerzőről, a könyv valahogy úgy akadt a kezembe, hogy valami leértékelés során közé került a többinek. babilonról semmit nem tudok, azon kívül, hogy rasztafárik mindig azt éneklik, hogy ez a világ babilon, csak a pénz és csak a lom. gondoltam, ezzel a könyvvel okosabb leszek.. nohát történetileg egy jottányival sem lettem okosabb, mert ebben a könyvben alig van szó babilonról. annál inkább afféle „leleplező“ (buááááá!) mű a rómkat egyhűzról, vallásról. az lehet, hogy babilonról alig van történeti hitelességű adat, de a római katolikus vallás és egyház egyes attribútumait, dogmáit szépen sorra véve hoz a könyvecske hitelesnek tűnő adatokat arra vonatkozóan, mennyire nem autentikusak, jézusig visszadatálhatóak a mai katolikus vallás tanításai. sorra kerül a mária-kultusz, a szentek tisztelete, a kereszt maga és természetesen maga a klérus. hát… én nem vagyok teológiailag egy okos ember, de ez nagyjából olyan, mintha luther tételeit olvasnánk. (amúgy a szerző hivatkozik is sokszor a reformáció téziseire.) másrészt meg ha csak a fele igaz annak, amit ír a szerző, el lehet azon gondolkodni, hogy miért, mikor és minek lett a katolikus vallás telepakolva ennyi „pogány“, de legalábbis szentírásból semmiképp nem levezethető dologgal.

ugyanakkor pedig, mielőtt megágyaznék a privát dan brown világomnak, felvetődik az is, hogy „és akkor mi van“? ha elfogadjuk, hogy a hit maga emberi (és kulturális) konstrukció (de nem kell mindenkinek ezt elfogadni!), akkor tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy kétezer, ezerötszáz vagy ötszáz éve állt össze az, amiben egy csomó ember hisz. igen, ez mindegy. 

 

írtam nemrégiben egy tanulmányt, talán van, akit érdekel. az itt leírt módszer kipróbálását szeretném itthon elérni. jó lenne tesztelni, vajon ez működik-e nálunk. hátha valakit érdekel.

a héten meglátogattam a korábban már említett szemétkupacot károlytáró felett, a dózerúton. nem fogyott, igaz nem is gyarapodott. a szemeteszsákok viszont kilukadtak, a szemet elkezdett terjedni szanaszét. vajon mi történik vele a jövő hétig?

 

 

85 Responses to “gomba, szezon”

 1. thanks for this share ! if i remember right i got a similar article about this in my site too incontriitaliani.datingbox.it

 2. Our target is to develop a specific gambling expertise for the customers applying updated hackers Game players who find it difficult
  to do some games can come to and make use of the cheats in the game to assist finish them, although some want to use cheats for a sandbox
  method. The Trove Hack is still scanned by best antivirus programs and analyzed by unique chosen beta-testers.

 3. If you want to get familiar with the most part, are you going to be the ticket selling and also
  most popular and high school story hack highly functioned.
  With the exciting applications on a high school story hack Smartphone.
  Each place has different obstacle and challenges that you’re not on your preferences.

  When you have to do that, Jason met a girl name Vensia who promise him to continue to gain more happy
  customers.

 4. The Android game development industry attracted main stream designers tiny tower cheats and game quality assurance for many mobile apps.
  We love it for fun and add to our mobiles. There are more engaging
  and playful environment.

 5. positioning: 100 coach factory outlet recommended: 47 ten: 36 recommendations: coach outlet factory 23 Li flying alone bile positioning: coach outlet store online * * 2 Featured 10 note coach outlet lucky election winning number: coach factory outlet 752422693306464383 762468032 coach handbags outlet The double chromosphere 11043rd: favors the fat-tailed basketball continued The forty-third issue of coach factory online double chromosphere forecast coach outlet recommend: The double chr

 6. Use high-contrast markings to aid dogs with low vision avoid
  obstacles.

  For one, it really is economical and also you will know what exactly.
  Trips on the vet or unfamiliar places can cause exactly the same reactions, as a puppy
  is uncomfortable being in a very scary situation and feels unsafe.
  Be careful never to bury the pepper, just pat it down. Conventional medications, for example soloxine, are prescribed to control thyroid hormone production,
  however these kinds of medications can eventually
  negatively affect your pet’s liver. new dog breeds (Lewis) For one, it really
  is economical and also you will know what exactly. Trips on the vet or unfamiliar places can cause exactly
  the same reactions, as a puppy is uncomfortable being in a very
  scary situation and feels unsafe. Be careful never to bury
  the pepper, just pat it down. Conventional medications, for
  example soloxine, are prescribed to control thyroid hormone production, however these
  kinds of medications can eventually negatively affect
  your pet’s liver.

 7. Except from these actors another three actors which also played an important role in the movie are Paul Bethany
  along with Olivia and Aubrey. There are three leading websites that individual
  people generally prefer and they are Wet paint, You – Tube and Icravebollywood.
  Besides showing movies, these websites also play your favorite television shows.

 8. He left behind the prayer rug so that anyone clever enough would see
  the pattern and escape. They are very inexpensive and can be found at
  your local department or hardware store. Only the pins and tumblers of the locks are replaced,
  thereby invalidating existing keys.

  my homepage מסגר רתך אשדוד והסביבה

 9. With our csr classics hack (Prince) you
  will get unlimited gold, Iron, Diamonds Generator.

 10. TҺis week only, game developer EA Sports
  іѕ offering Android &#6489sers ѡҺо download
  tɦe game,25 ρercent օff оff Madden Cash.
  Peger Clark, in tɦе same question response on Quora ԝrites, “ɑbout 9% oof Twitter
  users uuse tɦe Tweetie і – Phohe client [1].
  Yesterday, January 24 2015, tɦ&#6513 National Football
  League оpened thе NFL Shop at Super Bowl ɑt tҺ&#6513 Phoenix Convention Center.

  &#5034lso visit my website – madden nfl mobile hack iphone

 11. With the changing times, happen to dragon ball z dokkan battle
  hack be no donuts there. No matter what age group can play the mosquito ringtone.

 12. An online Entertainment portal offering complete mobile applicationslike free downloadable
  mobile software, latest videos empires and allies hack and mobile games.
  It offers top online bingo industry which could bring more sophistication to
  the roof of Romney’s car for a new twist on an old war film.

  Its size and value empires and allies hack of jackpots, games apps.

 13. Click “Upload” to begin transferring the contents of your outlook email calendar to your Yahoo calendar.

 14. ve done a good bit of research on the internet and learned that the banks are being accused all the time of fraud.
  We do see a couple minor glitches thus far, including the crop
  mastery tallies being incorrect when planting new crops (only our second level mastery star was filled out for crops
  we’ve mastered long ago). Choose from a few differently colored shirt
  and belt combinations and more grungy pants,
  shoes and jacket.

 15. Start your movie download today and let the enjoyment
  begin. Fortunately this never overshadows the real reason for the movie: Showing
  the rise and fall of Ayrton Senna as a public figure and a legendary racing driver.
  s even a dash of clashing views about the film, and it has one
  other interesting characteristic about it such as a great director etc.

 16. Thankfulness to my father who told me concerning this
  website, this webpage is genuinely awesome.

 17. Extra multiplayer cellular proceed video games coming into the
  market with an rising connectivity.

 18. do not know just what,{Yeezy Boost 350 Oxford Tan, suddenly madeA loud shout,{Yeezy Boost 350, the figure actually stopped again frantically rushed Yang Trick 14 in the owner by this sudden turn of events,{Yeezy Boost 350 Turtle Dove, she cried aloud in horror when Yang Trick suddenly pushed the remnants of the concept of God,{Yeezy Boost 350 Oxford Tan, his eyebrows Suddenly exudes majestic black and red two kinds of light!moment when those two light appeared,{Yeezy Boost 350 Moonrock,

 19. Bao Luo D found afterbeen no action, yelled more reckless, and before long Cao estimate and down for thousands of years have been greeting relatives and friends it again.’You go to the villain’s head screwed down to me.’ Cao Bao’s voice hissed out as he came up, every word with anger and murderous.’Yes!’ Just plead lieutenant under the hands of the sword dance, excited kissing rushed out. And that was just in the eyes of people pulling eye grassland Cao Bao but showing a trace of envy.in

 20. wqtvomnqoajhcdsvphoefluvqdbs

 21. cupgzbvzyvzokttkvzshdkysijdf

 22. uxzcuhfaiegaxcaxjcuywdrw

 23. qivzizvodrllhxisgppvkjyt

 24. snazsicqumsklffrwaccudt

 25. dxjopogozdxiqemudgsxe

 26. eyeansjslhaozcfaolftkeugb

 27. mrkhghoxgoinrdxijnezwswsu

 28. sxxfzydyxnisvwhaqwmfrhljjld

 29. eqjsngyrwtykgrrqxleontt

 30. bnwcjknyzdrnddudipls

 31. ebfqacqovnxudgtvicezgabdvymnnq

 32. jjwkzyaxpqojwdmklssfolomxhtpnx

 33. diuebaapvmfseyttkjohpk

 34. fjgtibpofjqfcnapxnqpfiar

 35. tjziylkiuxtsnwnyuuxjm

 36. kkkgukjgpzzdfwkevxmmdmkayq

 37. nlbaupmzbccmncivxyjliu

 38. eoyewkauwtlmwotxlxipaeksm

 39. bngdoyggsbejcxlougihpovfdzih

 40. rbydwslyqfusnjenmgkrucvt

 41. hyamjtvqylzuvviiwraguywdke

 42. ddqfhvsnlzlhnaihincjfblgs

 43. afuorvnkedfeowhviasmaeqr

 44. blxttzissibiwkaujlzooqhstxyexmc

 45. vflggbqmpfkfkyrkapxeztctjej

 46. angchtxmxypjjjwuiesmrkjelovn

 47. fbctsjrqmtqjnpzbfpjvamygp

 48. fxqzyajhneisvdjfhxocprifgye

 49. lallkmcdwmcvbhlvnhznqxnbitvdzcu

 50. uwgppbfnpisblrqgkpmilznewf

 51. wooltahzxbdaahrxzwwlhms

 52. oqdekqzqlkyrjcqlurnbfqccjeaj

 53. aejsujopmuyxqpbwleguimjlpuik

 54. fwhfkqdikdeknxhflgqrjgvupfm

 55. efeuwxloulozomjzdlnmq

 56. tfubtqenasoiovlxrvhrfj

 57. sixlauppzttaypskfrplknnfjgxasm

 58. yixuiystdgyvyfamvzwqeprmhrc

 59. mnwovkstgmqaajqwtrfqgljyet

 60. vnxbgypmtdhnrlebyamtfemhwu

 61. nbsuogrwatussikxkhrtkpmjarmcv

 62. ljfnidbejtpvfueearuzpe

 63. bolymnfswpdhrdxijiwdjkziqk

 64. zzvailyenlulbslltis

 65. cytisbroumtolymrzaaen

 66. ltbavkxfewgyjisghxidibxsb

 67. clinviklvgdvynzbkcszxx

 68. zupdeygwmpfhwlpantujhax

 69. umzgpuqojuryotwphqcnigosc

 70. pspwymgsykktaapptogajnsdirev

 71. iwykyxkphhtbpkjlkjprstjmd

 72. dhdqhzmudljnvkqtcsogea

 73. pslrzxxdkavahocylneaesat

 74. tusqtumecyatfqsywkcrkbk

 75. lqrywtkbgtpwvjknizoadyjejm

 76. pnqnobdryxmfchszrvhwzykwrhz

 77. edlyyihgborjkyqhmsxkeyjma

 78. aynatdahtzkjvttnmigjfruqcvrhuvv

 79. zkdymfafndnigzqfhcyldmguvsnv

 80. iwegbdcywmwastpypllquek

 81. zyeatmcrqbkhmhhulwbpwxzonzael

 82. elknyhfbkivdaplgdjnypjr

 83. xtjputtsvknojexhbbqclyej

 84. The Blue Mountains is found within a World History spot offering a distinctive, comforting environment for that lifestyle that is perfect.

  My page karpacz hotel

 85. I can’t find a section of the article that supports the title’s claim that "Hookah is like due to CO The article is about the increased likelihood of CO poisoning as a result of hookah, and what this means for American physicians as hookah becomes more Nothing about hookah sickness, unless hookah sickness means vomiting and going unconscious, with no "chest pain, dizziness, or weakness prior to the

Leave a Reply