Hidegkúti-turistaház

bonnie és clyde

új lakói vannak hidegkútnak.  bekölcéről költözött hozzánk egy jerke és egy kos. eredeti karriertervükben pecsenyebárány végzet szerepelt, ennél csabi társasága, a hegyi levegő mindenképp szivárványosabb perspektíva. cukik. kis szalag van a nyakukban, kosnak kék, jerkének piros. a kosnak kis kolomp a nyakában. bukolikus hely lettünk. a jerke sajnos elkezdett azonban fosni, remélem, semmi komolyabb baja nem lesz. azért aggaszt. lehet, a friss fű okozza, mivel idáig csak tápon voltak.

kész a ház is, már ami a szerkezetet illeti. csak a padlót kellene letenni, de ehhez ablak kellene előbb. azért a földmunkákkal végeztünk, még kertet is épített tati. mindenesetre sok teendő van még: kinti zuhanyzó építése, tó rendbetétele, kemence javítása, belső festés, meszelés és kaszálás, kaszálás, kaszálás.

továbbra is fennáll az ajánlat, hogy ha valaki kedvet érez effajta munkához, az lelakhatja az elvégzett munka árát.a hétvégén volt a mátrabérc. gyönyörű időben mentünk, nekem sikerült messze életem legjobbját teljesíteni: http://www.matraberc.hu/event.php?id=56&ev=2009&n=0  nagyjából ágasvárig esett jól (39,4 km), onnan azért már inkább a kőagyam dolgozott, mint a lábam. ha felfele a muzslának nem merült volna le bennem az elem (meg nem felejtem kékesen az ellenőrző lapomat, amiért vissza kellett mennem), akkor meg lehetett volna a 8.30-as idő is.

kékesen medvegyurka adott valami 130%-os csokit. én soha nem vettem komolyan, hogy a csoki fel tudja hergelni a hormonokat, de utána galyatetőnek felfele valami olyan eufória öntött el, hogy libabőrös lettem, úgy éreztem, lebegek a föld felett – futottam felfele, mint a zatopek. ennek lett az ára, hogy ágasváron legszívesebben kifeküdtem volna a fűbe a rétre, de sehová tovább.azért elindultam lefele egy hármas csapatban. komoly, mély férfibeszélgetés kezdődött: “van csajom.” “na, ehhez gratulálunk. hahaha.” “nem úgy, bazeg, hanem végre találtam valakit, aki velem jön a teljesítménytúrákra. itt fut mögöttünk a mezőnyben, csak szólt, hogy menjek a kurvaanyámba, mert szétfutom, nem fog az én tempómmal végigmenni.” “az jó. de olyan csaj nincs, aki teljesítménytúrázik, agyas mint a bubó doktor, házias mint ursula és valamivel csinosabb is.” “hülye vagy. mit vársz te? nálunk azt mondják, válogatós f**nak kutyában a helye.” egészen biztos, hogy a teljesítménytúrának van hatása az agyra. nem kérdéses, rövidtávon mifajta.

bezárt egerben az ország egyik legjobb fagyisa, az ódry. aszem, százötven éve volt ugyanazon a helyen cukrászda, most pizzéria. a vár környéke egyébként is “felnőtt” a turistainvázióhoz: pizzériák, kávézók, és gagyibutikok. lehet, ezt csak így lehet csinálni, de nekem addig volt kedves eger belvárosa, amíg nem ült rá ennyire a lehúzás profi vendéglátásnak álcázott hangulata.

programok:

május elsején gyöngyöstarjánban lesz a “cigánytónál” izé. nem tudom, pontosan, mi, de olyan közös dobolásos, táncolós, főzős valami. a helyi pávakör főz. nem vicc. szerintem jó lesz.

második hetében a gyerekeknek a tavalyihoz hasonló “tábort” szervezünk. öt nap, azt esznek, amit főzünk nekik, minden napra két-két szülő vállalja őket. a program a szülőkön múlik: lesz hegymászás, kézműveskedés, kirándulás, mozgásművészet, ilyesmik. lehet rá mindenkinek jelentkezni. a tábor költsége: mindenki egy-egy napra vállalja a kölykök etetését plusz a programot-felügyeletet valakivel. korhatár: 5-14 év. (de rugalmas.)

június 6-7. mátra 115. hidegkúton etetni kell a mezőnyt, ellenőrzőpont leszünk. egy levest kell megfőzni, nem kell megszakadni a munkában, de az egész túrán elkelne a segítség ellenőrzőpontokhoz, segíteni. akinek van kedve résztvenni egy ilyenben, az jelezze a főszervezőnek (medveczky gyuri) vagy nekem. 

júliusra (mondjuk 3-4-5.) biciklitúrát szervezünk szlovákiába. amatőr, de hajtós dolog: kb. 150 km, hegyi részekkel. megyünk pénteken, a környéken tengünk-lengünk szombaton, vasárnap vissza. nem verseny, meg is állunk majd egy sörre biztosan. jön velünk autó is, cuccolni lehet valamennyit. ehhez is lehet csatlakozni.

One Response to “bonnie és clyde”

  1. Fed up with obtaining low numbers of useless traffic to your website? Well i want to tell you about a fresh underground tactic which makes myself $900 each day on 100% AUTOPILOT. I could be here all day and going into detail but why dont you just check their website out? There is really a excellent video that explains everything. So if your seriously interested in making easy money this is the site for you. Auto Traffic Avalanche

Leave a Reply